Voor wie minder valide is of moeite heeft om goed te kunnen zien, kan het soms lastig zijn om een stem uit te brengen. Om deze drempel zoveel mogelijk weg te nemen, zijn alle stemlokalen rolstoelvriendelijk ingericht. Ook is minimaal 1 stemhokje voorzien van laag schrijfblad, en kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van een loep met verlichting.

Hulpmiddelen in stembureau Het Klooster

Stembureau Het Klooster is ingericht als extra toegankelijk stemlokaal. 

 • Parkeren en wegwijzers 
  Bij stembureau Het Klooster zijn 2 invalideparkeerplaatsen aanwezig. De wegwijzers zijn hier lager geplaatst zodat deze voor iedereen zichtbaar zijn. Binnen vindt u extra uitleg over de verschillende taken aan de stemtafel (zoals het overhandigen van het stembiljet).
 • Visuele ondersteuning
  Voor slechtziende of blinde kiezers is een stemmal aanwezig in Het Klooster. De stemmal bevat voelbare cijfers en braille die u over het stembiljet legt. Daarnaast kunt u een stembox gebruiken. Dit is een apparaat met koptelefoon waarmee u hoort welke partijen en kandidaten op de lijst staan.
 • Duidelijke looproute 
  De looproute door het stemlokaal is in Het Klooster met behulp van contrasterende tape extra duidelijk aangegeven.
 • Toegankelijke stembussen 
  De stembussen in Het Klooster zijn lager. Zo kunt u hier ook vanuit uw rolstoel makkelijker een stembiljet in doen.

Vervoer naar het stemlokaal

Bent u minder mobiel en heeft u vervoer nodig om naar het stembureau te komen? Dan halen de vrijwilligers van ANWB AutoMaatje u thuis op en brengen u ook weer terug met hun eigen auto. Dit doen zij voor een minimale (onkosten)vergoeding.

Neem bij voorkeur al in oktober contact op:

Lees er alles over op de website van AutoMaatje Nuenen